Реконструкцията на ул. Даме Груев е замразена. Това заяви за 

...
Реконструкцията на ул. Даме Груев е замразена. Това заяви за 
Коментари Харесай

Строителят на ул. Даме Груев: Не имитираме дейност. Просто не работим! Няма пари!

Реконструкцията на ул. " Даме Груев " е замразена. Това съобщи за  Plovdiv24.bg Бончо Бонев - шеф на компания " Парсек груп ", която завоюва публичната поръчка за обекта. В наш живущ на улицата показа, че от известно време строителите не работят.

" Обектът е спрян заради смяна на трасето на водопровода. Не сме получили никакво предплатено или друго заплащане от общината. Извършена е работа за съвсем 2 милиона лв., в това число доставки на тръби, което в изискванията на война и рецесия е доста мъчно. Ние сме купили за целия план всички тръби и всички материали " - сподели пред камерата ни Бонев.

Строителят е обезпокоен, че за този план в бюджета са отделени 4.4 милиона лв., а договорът е за 7.4 милиона. Като проблеми показва, че общината не е платила отчужденията и не е издадено позволение за градеж по втория и третия стадий от плана. 

Целият обект би трябвало да бъде приключен за 297 дни, т.е. за 10 месеца. Ако се обезпечи финансиране компанията може да навакса с работата, увери Бонев. Очаква се първият транш да бъде получен при започване на май, тъй като бюджетът на Пловдив още не е признат и не могат да се вършат разплащания. 

Сериозно усложнение основава фрапантното нарастване на цените на материалите в последните месеци. Фирмата е изпратила писма до общината с гледище да се подпише анекс към контракта за актуализиране на цената на обекта. 

" Трудно се оправяме с финансите, тъй като работим и на други обекти. Финансираме със лични средства и с банкови заеми " - показа Бонев.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР